Круглий стіл 'Політика винагороди: обговорення проблемних питань'
  • Час проведення – 10.00 – 14.00
  • Формат проведення – он-лайн

Формат круглого столу:

Всі питання будуть розглядатися в форматі обговорення, дискусій та обміну досвідом.

Під час круглого столу обговоримо наступні актуальні питання:

  1. Які додаткові якісні та кількісні критерії для визначення осіб, професійна діяльність яких має значний вплив на профіль ризику баку, можуть розробити банки враховуючи свої напрями діяльності?
  2. Запровадження додаткових пенсійних виплат банками в рамках програми стимулювання? Доцільність? Порядок здійснення додаткових пенсійних виплат негрошовими інструментами у разі досягнення членом органу управління, впливовою особою пенсійного віку?
  3. Альтернатива виплаті змінної винагороди негрошовими інструментами. Що можуть банки запропонувати працівникам, щоб відповідати Положенню НБУ? Які додаткові заходи негрошового стимулювання можуть запропонувати банки своїм працівникам?
  4. Які можуть бути додаткові критерії віднесення підрозділу до переліку суттєвих структурних підрозділів (як такого, що має значний вплив на достатність внутрішнього капіталу за економічною перспективою)?
  5. Які ефективні механізми запобігання передаванню членами органу управління, впливовими особами третім особам ризиків зменшення / скасування / повернення змінної винагороди за допомогою хеджування або страхування ризиків можуть використовувати банки?
  6. Який механізм виплати відстроченої частини винагороди після звільнення може бути застосований та чи застосовується банками, враховуючи обмеження трудового законодавства?
  7. Який процес виключення з пулу позицій впливових осіб?
  8. Відображення даних в Звіті про винагороду для Членів Правління та впливових осіб має бути сукупно/узагальнено, без деталізації таких даних у розрізі кожного окремого працівника? При наданні пояснень до Постанови № 153, НБУ надавало роз’яснення, що інформація може відображатися сукупно щодо сум у звіті про винагороду.
  9. Чи потрібно перенаправляти письмове повідомлення Національному банку про визначення осіб, професійна діяльність яких має значний вплив на профіль ризику банку, та їх перелік в разі змін такого переліку за 2023 рік?
  10. Способи виплати неготівкової частини, крім фантомних акцій, та зокрема, як розраховувати інструменти, пов’язані з приростом капіталу, якщо винагорода зафіксована в іноземній валюті

Своїм досвідом поділяться:

Катерина Кубай - Начальник центру компенсацій та пільг Департаменту менеджменту персоналу АТ «УКРСИББАНК»

Богдан Щерба – Начальник Управління з управління винагородою та результативністю діяльності персоналу Департаменту управління персоналом АТ «ОТП Банк»
Чемусь Галина - провідний фахівець Управління з управління винагородою та результативністю діяльності персоналу Департаменту управління персоналом АТ «ОТП Банк»

Олена Скиба - Директор Департаменту управління персоналом АТ «КРЕДОБАНК»
Олександр Степанов - Начальник Управління оплати праці та мотивації АТ «Сенс Банк»

Учасники отримають Свідоцтва НЦПБПУ

Вартість участі

Вартість участі одного учасника складає 6840 грн в  т.ч. ПДВ 1140 грн.

Круглий стіл проводитиметься на платформі Zoom

Увага! Напередодні заходу буде проведено обов'язкове тестування під’єднання до платформи Zoom, а також аудіо і відео зв’язку.

Дізнавайтеся деталі та реєструйтесь за телефонами: (097) 411-64-40, (067) 235-09-23, (067) 466-13-45,  (044) 253-07-02

e-mail:   center@nctbpu.org.ua