Правове забезпечення гарантійних операцій банків та нормативні документи яким вони підпорядковуються. Теорія та практика використання всіх видів банківських гарантій

Формат проведення – он-лайн

Час проведення  -  з 10.00 до 16.00

 

Правове забезпечення гарантійних операцій банків та нормативні документи яким вони підпорядковуються. Теорія та практика використання всіх видів банківських гарантій-мінімізація ризиків сторін-учасників угоди при підготовці та виконанні вимоги за гарантією та пов’язаних з нею документів

Метою даного семінару є ґрунтовне дослідження правових основ життєвого циклу гарантії на підставі нормативних документів Національного банку України та ICC, яким зазвичай підпорядковуються гарантії. Окрема увага буде приділена відповідальності та зобов'язанням кожного з учасників гарантійної схеми, різновидам гарантій.

Цікавинки вебінару:

Цікавим для учасників семінару буде аналіз текстів основних видів гарантій - їх характеристика, особливості та ризики, що їм притаманні, зокрема, при підготовці вимоги та пакету документів за нею.

Обговорення практик та можливостей використання різних видів гарантій у операціях клієнтів з метою розуміння різниці між ними, ризики для сторін у майбутньому які слід передбачити на етапі підготовки контракту та тексту гарантії.

Кому рекомендовано: 

Тематика та наповнення семінару дозволить отримати та розширити теоретичну базу спеціалістів банків, підвищити рівень знань та практичного досвіду як працівникам профільних підрозділів, так і їх колегам, які за колом своїх обов'язків, не працюють з гарантіями щодня. Окрема увага буде приділена аналізу, структуруванню угод та дослідженню ризиків притаманних тому чи іншому проекту або операції клієнта, які слід передбачити на етапі підготовки банком угоди та її супроводження.

Зміст вебінару:

  1. Правові аспекти регулювання, умов надання, а також отримання банками гарантій та їх виконання.
  2. Термінологія та відповідальність кожної зі сторін-учасників операції, згідно Постанови НБУ №639 та міжнародних нормативних документів, які їх регулюють - URDG758.
  3. Текст гарантії - основні параметри, умови та характеристики в залежності від її виду. Паперова, електронна форма гарантії (з ЕЦП) та формат SWIFT 760 - аналіз їх форм.
  4. Практики використання сторонами різноманітних видів гарантій при експорті та імпорті товарів - на що слід звернути увагу при погодженні умов контракту та майбутньої гарантії.
  5. Підготовка та виконання вимоги за гарантією, додаткових документів, що мають бути додані до неї (умовна гарантія) та їх вчасне отримання від Принципала.

Інструктор:

Дмитро Цвик - Керівник напряму продажів продуктів торговельного фінансування Управління Документарного бізнесу та торговельного фінансування АТ «Укрексімбанк». Досвід роботи в банківській сфері - понад 17 років, з них понад 12 років в документарному бізнесі. Коло інтересів - акредитиви, гарантії, схеми фінансування банками експорту/імпорту клієнтів, розвиток та вдосконалення нормативних документів що їх регулюють.

Програма проводиться на платформі Zoom

Вартість участі одного учасника складає 6240 грн., в т.ч. ПДВ 1040 грн.

Дізнавайтеся деталі та реєструйтесь за телефонами: (097) 411-64-40, (067) 235-09-23, (067) 466-13-45,  (093) 256-16-05, (044) 253-07-02

e-mail:   center@nctbpu.org.ua