Практичні питання використання акредитивів  (в тому числі резервних), шляхи мінімізації ризиків сторін-учасників угод
  • Формат заходу: он-лайн
  • Час проведення: з 10.00 до 16.00

Документарні акредитиви - підтверджені та не підтверджені, як форми розрахунків за зовнішньоекономічними (експорт/ імпорт) та локальними контрактами. База нормативних документів яким вони повинні підпорядковуватись, пов’язані з цим особливості та ризики. Розгляд та обговорення практичних моментів використання акредитивів (в тому числі резервних), шляхи мінімізації ризиків сторін-учасників угоди

Тема даного вебінару покликана пролити світло на всі аспекти акредитивних операцій банків та їх клієнтів – етапи, умови, учасники, обов’язки банків, можливості та ризики для сторін контракту. Важливі моменти при втіленні в життя різноманітних контрактів з використанням того, чи іншого виду (експортного/імпортного) акредитиву з метою зниження ризиків обох сторін угоди та банків.

Цікавими для учасників семінару буде розгляд та обговорення законодавства, можливих схеми фінансування експорту/імпорту клієнтів та актуальні питання кожної з них, як нових можливостей розвитку українського бізнесу в кризовий період.

Кому рекомендовано:

Тематика та наповнення семінару розроблені для представників Банків та Компаній які вже мають досвід роботи з акредитивами, прагнуть набути або підвищити свій рівень знань даного банківського продукту. Також буде цікавим для Компаній та фінансових установ, які вже використовують в своїй діяльності акредитиви (в тому числі резервні - SBLC) або планують це робити у майбутньому з метою придбання нового устаткування, продукції або сировини, а також, продажу товарів на нових для себе ринках.

Зміст вебінару:

  1. Термінологія акредитивів згідно UCP 600 та Національного законодавства України.
  2. Різниця підтвердженого та непідтвердженого документарного акредитиву – для Сторін угоди та Банків.
  3. Платіжна частина контракту, вимоги до документів за акредитивом - їх відображення у тексті акредитиву – формі МТ700.
  4. Схема роботи акредитиву, відповідальність Банків та кожного з учасників процесу.
  5. Основні та додаткові документи що перевіряються Банками для здійснення платежу за акредитивом - належне/неналежне їх представлення, притаманні ризики не оплати документів та шляхи їх мінімізації.
  6. Акредитиви з пост-імпортним фінансуванням, Пост-імпортне фінансування за участі ЕКА та їх аналогів.

Інструктор:

Дмитро Цвик - Керівник напряму продажів продуктів торговельного фінансування Управління Документарного бізнесу та торговельного фінансування АТ «Укрексімбанк». Досвід роботи в банківській сфері - понад 17 років, з них понад 12 років в документарному бізнесі. Коло інтересів - акредитиви, гарантії, схеми фінансування банками експорту/імпорту клієнтів, розвиток та вдосконалення нормативних документів що їх регулюють.

Просимо надсилати свої пропозиції щодо питань, які потрібно розглянути під час проведення семінару, або питання, на які Ви хочете отримати відповідь нам електронною поштою center@nctbpu.org.ua

Програма проводиться на платформі Zoom

Вартість участі одного учасника 6240 грн., в т.ч. ПДВ 1040 грн.

Дізнавайтеся деталі та реєструйтесь за телефонами: (097) 411-64-40, (067) 235-09-23, (067) 466-13-45,  (093) 256-16-05, (044) 253-07-02

e-mail:   center@nctbpu.org.ua