Нові правила розкриття інформації акціонерними товариствами

Формат проведення – он-лайн

Час проведення  -  з 10.00 до 13.00

6 червня 2023 року, Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку прийняла рішення про затвердження нової редакції Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів, а також особами, які надають забезпечення за такими цінними паперами» (далі – Положення про розкриття інформації).

Не пропустіть унікальну нагоду першими дізнатися про всі новели, а також отримати поради як підготувати до них свою компанію безпосередньо від автора-розробника нової редакції Положення про розкриття інформації Олександра Лисенка.

Без перебільшення, Положення про розкриття інформації є одним із ключових нормативно-правових актів в діяльності всіх без винятку акціонерних товариств. Необхідність прийняття нової редакції Положення про розкриття інформації була зумовлена необхідністю:

  • відображення нещодавніх законодавчих змін, які виникли внаслідок прийняття нових Законів України «Про ринки капіталу та організовані товарні ринки» та «Акціонерні товариства»;
  • відображення особливостей розкриття інформації щодо ведення бізнесу з державою-агресором та її сателітами;
  • уніфікації таких документів як річна інформація та річний звіт
  • посилення вимог щодо розкриття інформації нефінансового характеру, зокрема питань корпоративного управління та сталого розвитку;
  • спрощення сприйняття та використання Положення про розкриття інформації

Зміст вебінару:

  1. Зміни в структурі викладення Положення;
  2. Зміни в суб’єктах, на кого поширюється дія Положення;
  3. Коли буде треба розкриватись по новому, як полегшити життя компанії;
  4. Зміни до річної інформації:
    • Річна інформація vs Річний звіт;
    • Звіт про корпоративне управління;
    • Звіт про сталий розвиток
  5. Інформація про наявність зв’язків з державами зони ризику;
  6. Розкриття структур власності
  7. Зміни в особливій інформації
  8. Інша інформація, яка тепер буде обов’язкова до розкриття

Інструктор:

Олександр Лисенко є визнаним експертом у галузі корпоративного управління та корпоративного права, який має більш ніж дев’ятирічний досвід консультування як приватних та державних компаній, у тому числі банків, так і органів державної влади з питань корпоративного управління та корпоративного права.

Олександр має глибоке концептуальне розуміння корпоративного управління та значний міжнародний досвід, включаючи співпрацю у ролі незалежного консультанта з корпоративного управління Організації Економічного Співробітництва та Розвитку (ОЕСР/OECD). Крім того, він постійно залучається до міжнародних консультаційних проектів Світового Банку, Європейського банку реконструкції та розвитку та інших міжнародних організацій.

З 2018 по 2019 рік Олександр працював у Національному банку України (НБУ), де до сфери його обов’язків належала розробка та впровадження методології НБУ з оцінки корпоративного управління у банках, зокрема в рамках SREP.

Також за час своє роботи в НБУ Олександр:

  • Брав участь в розробці та підготовці роз’яснень нормативно-правових актів, що регулюють питання корпоративного управління, зокрема:
    • Положення про ліцензування банків;
    • Положення про організацію системи управління ризиками в банках України та банківських групах;
    • Методичних рекомендацій щодо організації корпоративного управління в банках України;
    • Положення про політику винагороди в банку.
  • Керував організацією Школи незалежних директорів НБУ — серії семінарів для членів наглядових рад та керівників банків, які були проведені у грудні 2018 та травні 2019 року.

 

Олександр бере активну участь у реформі корпоративного управління в Україні. У 2017 році він спільно з Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку працював над  змінами до законодавства, які фактично запустили реформу корпоративного управління для українських банків та акціонерних товариств.

Олександр є членом Комітету корпоративного права та фондового ринку Асоціації правників України, співавтором Кодексу корпоративного управління України, а також численних норм корпоративного законодавства спрямованих на вдосконалення корпоративного управління, зокрема і нещодавно прийнятої нової редакції Закону про акціонерні товариства.

Просимо надсилати свої пропозиції щодо питань, які потрібно розглянути під час проведення семінару, або питання, на які Ви хочете отримати відповідь нам електронною поштою center@nctbpu.org.ua

Програма проводиться на платформі Zoom

Вартість участі

Вартість участі одного учасника складає 8340 грн., в т.ч. ПДВ 1390 грн.

Дізнавайтеся деталі та реєструйтесь за телефонами: (097) 411-64-40, (067) 235-09-23, (067) 466-13-45,  (093) 256-16-05, (044) 253-07-02

e-mail:   center@nctbpu.org.ua